Összekeverjük a háromféle lisztet fél liter vízzel, és hagyjuk így állni egy órát (autolízis).
Utána hozzáadjuk a kovászt, azzal is dagasztjuk, ismét hagyjuk állni fél órát.
Belegyúrjuk a sót.
Fél óra múlva elkezdjük a hajtogatást, és a hőmérséklettől függően 30–60 percenként áthajtogatjuk a tésztát.
Végül kétfelé vesszük. Mindegyiket előformázzuk, fél óra pihentetés után a véglegesre formázzuk.
Rizsliszttel meghintett szakajtóba tesszük, belehúzzuk egy-egy zacskóba, és szobahőmérsékleten kelesztjük még egy órát.
Utána hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára.
Másnap egy öntöttvas kacsasütőt a fedelével együtt 250–280 fokra forrósítunk a sütőben. A megkelt tésztát sütőpapírra borítjuk, pengével bevágjuk a tetejét. Átemeljük a tűzforró edénybe, rátesszük a fedelét, és betesszük a sütőbe.
Öt perc múlva levesszük a hőmérsékletet 210 fokra.
Újabb 20 perc múlva kiengedjük a gőzt a lábasból.
Tíz perc múlva levesszük a fedelet, és készre sütjük a kenyeret.