Kovászos házi kenyér

Összekeverjük a háromféle lisztet fél liter vízzel, és hagyjuk így állni egy órát (autolízis).

Utána hozzáadjuk a kovászt, azzal is dagasztjuk, ismét hagyjuk állni fél órát.

Belegyúrjuk a sót.

Fél óra múlva elkezdjük a hajtogatást, és a hőmérséklettől függően 30–60 percenként áthajtogatjuk a tésztát.

Végül kétfelé vesszük. Mindegyiket előformázzuk, fél óra pihentetés után a véglegesre formázzuk.

Rizsliszttel meghintett szakajtóba tesszük, belehúzzuk egy-egy zacskóba, és szobahőmérsékleten kelesztjük még egy órát.

Utána hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára.

Másnap egy öntöttvas kacsasütőt a fedelével együtt 250–280 fokra forrósítunk a sütőben. A megkelt tésztát sütőpapírra borítjuk, pengével bevágjuk a tetejét. Átemeljük a tűzforró edénybe, rátesszük a fedelét, és betesszük a sütőbe.

Öt perc múlva levesszük a hőmérsékletet 210 fokra.

Újabb 20 perc múlva kiengedjük a gőzt a lábasból.

Tíz perc múlva levesszük a fedelet, és készre sütjük a kenyeret.

Kovászos rozmaringos focaccia

 

kaloria 130 CAL
ido 1200 perc
nehezseg Nehézség: 3

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink