Előkészítés: 40 perc Kelesztés: 18 óra + 1 óra + 30 perc Sütés: 30 perc
Az előtésztához a dagasztótálban összekeverjük a lisztet a langyos vízzel és a kevéske élesztővel. Letakarjuk, és szobahőmérsékleten hagyjuk érni 18-24 órán át.
Ha letelt az idő, összekeverjük az előtésztát a lisztekkel, az élesztővel, a cukorral, a sóval, a köménnyel, valamint annyi langyos vízzel, hogy közepesen lágy legyen a tészta. 10 percig dagasztjuk. Utána egy órát hagyjuk kelni. Átgyúrjuk, három részre osztjuk, mindegyiket hosszúkás veknivé csavarjuk. Átemeljük egy papírral bélelt sütőlemezre. Letakarjuk egy könnyű ruhával, és ismét kelesztjük 30 percet. Közben 220 fokra felfűtjük a sütőt. Berakunk alulra egy tepsit vízzel. Betoljuk a megkelt kenyereket. Negyedóra múlva óvatosan kivesszük a tepsi vizet, levesszük a hőfokot 180 fokra, és készre sütjük a vekniket.