Krautsalat (káposztasaláta)

A felkockázott hagymát a zsiradékon üvegesre pirítjuk.

Míg a hagyma készül, a négyfelé vágott káposztából kivesszük a torzsát, és egy deszkán vékonyra felszeleteljük.

A hagymára szórjuk a pirospaprikát és megkeverjük. Rögtön öntünk rá egy kis vizet, hogy a paprika ne éghessen meg. A lábosba tesszük a felszeletelt káposztát, és megsózzuk. Alaposan átkeverjük, és még egy kevés vizet öntünk alá.

Kb. 5-6 cm-es darabokra vágjuk a kolbászt, beletesszük a káposztába. Közepes lángon, fedő alatt puhára pároljuk. Közben néha megkeverjük.

Ha megpuhult, öntünk rá 1-2 evőkanál ecetet, és rászórunk két evőkanál cukrot. Alaposan átkeverjük, felforraljuk, hogy jól átjárja az ecet, és a cukor is elolvadjon. Kóstolás után eldönthetjük, hogy kerüljön-e bele még ecet vagy cukor. Van, aki édesebben, van, aki kicsit savanykásabban szereti.

Erdélyi rakott káposzta

kaloria 130 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink