Krémes minicsibék

Krémes minicsibék

A tejet a vajjal együtt felfőzöm. Folytonos keverés közben beleszórom a lisztet, és lassú tűzön addig kevergetem, amíg a tészta jól elválik a fakanáltól és az edény oldalától. A megfőtt tésztát tálba teszem, és a tojásokat egyenként eldolgozom vele. Aztán nyomózacskóba kanalazom, és csillag alakú csőből csibeformákat nyomok a vajjal kikent, lisztezett tepsire. Meleg sütőben, mérsékelt tűzön (180 fok, gázsütő 5-ös fokozat), óvatosan, hogy meg ne égjen, kb. 10 perc alatt megsütöm.

Töltelék

Közben elkészítem a krémet, amivel majd megtöltöm a koszorúkat. A tejszínt vagy tejet a tojássárgájával, liszttel, porcukorral és vaníliás cukorral alaposan elkeverem. Forró vízgőz fölött állandóan keverve sűrűre főzöm. A vízfürdőről levéve kihűlésig kevergetem, hogy ne csomósodjon össze. A tojásfehérjéből kemény habot készítek, és hozzákeverem a kihűlt krémhez. Ha megsültek, a még forró minicsibéket kettévágom, és így hűtöm ki. A koszorúk alsó felét megkenem töltelékkel, majd ráhelyezem a felső részét.

Rumos máz

Ízletesebbé tehetjük, ha rumos mázzal vonjuk be
a „baromfiudvart”. Ehhez a porcukorból, a tojásfehérjéből
és a rumból lassú tűz fölött sűrű masszát keverek, majd ráfolyatom egyenként a kész süteményekre.

kaloria 110 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.