Tészta
A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd az egész tojásokat egyenként hozzáadva a krémet jó habosra
kikeverjük. A szalalkálit a langyos tejben egy kicsit felfuttatjuk, a liszthez adjuk, azután a vajas-tojásos krémmel összedolgozzuk, sima tésztát gyúrunk. 10-15 percig pihentetjük, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és a 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük. A tallérokat közvetlenül a sütés után vízszintesen kettévágjuk.
Krém
A lisztet csomómentesre kikeverjük a tejjel, hozzáadjuk a cukrot meg 2 csomag vaníliás cukrot, és folyamatosan
kevergetve sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni, de közben időnként megkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg a teteje.
Díszítés
A vajat, a porcukrot és a maradék vaníliás cukrot jól összekeverjük, majd összedolgozzuk a főzött krémmel,
és nyomózsák segítségével megtöltjük vele a tésztakorongokat. A vajat gőz fölött felolvasztjuk, beletördeljük az étcsokoládé bevonót, és simára keverjük. Amikor dermedni kezd, megcsorgatjuk vele a sütemények
tetejét.