1. Felaprítjuk a vöröshagymát, és megfuttatjuk a vajon. Rádobjuk a megmosott gerslit. Öntünk rá kevés vizet vagy zöldségalaplevet, és elkezdjük párolni. Kevergetjük, és időnként adagolunk hozzá folyadékot, jó szaftosan tartjuk. Addig főzzük, míg háromnegyedesre nem puhul.
2. Ekkor hozzáadjuk a fehérbort és a krémsajtot, s ekkor már folyamatosan keverjük, mert ilyenkor könnyen leég. Ha szükséges, még adunk hozzá levet, és roppanósra főzzük a gerslit. A zöldségeket szükség szerint hámozzuk, tisztítjuk, felkockázzuk.
3. Olívaolajon só nélkül megpirítjuk, közben zúzott fokhagymával, elmorzsolt bazsalikommal ízesítjük. Ha kész, sózzuk, s a sajtos gersli tetejére kanalazzuk.