Krémsajtos gerslirizottó sült zöldségekkel

1. Felaprítjuk a vöröshagymát, és megfuttatjuk a vajon. Rádobjuk a megmosott gerslit. Öntünk rá kevés vizet vagy zöldségalaplevet, és elkezdjük párolni. Kevergetjük, és időnként adagolunk hozzá folyadékot, jó szaftosan tartjuk. Addig főzzük, míg háromnegyedesre nem puhul.

2. Ekkor hozzáadjuk a fehérbort és a krémsajtot, s ekkor már folyamatosan keverjük, mert ilyenkor könnyen leég. Ha szükséges, még adunk hozzá levet, és roppanósra főzzük a gerslit. A zöldségeket szükség szerint hámozzuk, tisztítjuk, felkockázzuk.

3. Olívaolajon só nélkül megpirítjuk, közben zúzott fokhagymával, elmorzsolt bazsalikommal ízesítjük. Ha kész, sózzuk, s a sajtos gersli tetejére kanalazzuk.

kaloria 460 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 3

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.