Először a tortillalapokat készítjük el. A vizet elkeverjük a tejföllel, a joghurttal és a sóval. Egy másik tálban összekeverjük a liszteket, a sütőport, az útifűmaghéjat és a nyílgyökérlisztet. A vizes-tejfölös-joghurtos keveréket a száraz hozzávalókhoz öntjük, és kézzel gyorsan összegyúrjuk. A puha, jól kezelhető tésztát 10 percig félretesszük. Közben csíkokra vágjuk a paprikát, és felhevített olívaolajon fedő alatt puhára pároljuk.
A tésztát 8-10 egyforma golyóra osztjuk, és kukoricaliszttel megszórt sütőpapírok között annyira vékonyra nyújtjuk, amennyire a tésztánk engedi. Forró száraz serpenyőben 1-2 perc alatt mindkét oldalát megsütjük a lapoknak.
Lereszeljük a sárgarépát, a salátát megmossuk, leszárítjuk.
A tekercs elkészítéséhez egy tortillalapot bőségesen megkenünk krémsajttal, salátalevelet fektetünk rá, arra megint egy kis krémsajtot (hogy ne hulljanak ki a zöldségek), majd egy marék reszelt répát és pár darab sült paprikát, 1 ág oregánót, 1-2 szál petrezselyem zöldjét teszünk rá. Körben üresen hagyjuk a szélét, hogy könnyebben össze tudjuk majd csavarni. Először lent felhajtjuk a tortillalapot, majd felcsavarjuk. Átlátszó fóliával szorosan körbecsavarjuk az alsó részt, ez fogja összetartani. Utána tetszőlegesen csomagolhatjuk, dobozba, alufóliába, ahogy a szendvicseket is szoktuk.