Krémsajtos-baconos táska
A jéghideg vajat összemorzsoljuk a liszttel, a sóval, az ecettel, és ha szükséges, gyúrunk még hozzá hideg
vizet. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, hajtogatjuk, majd hideg helyen pihentetjük. Ezt még kétszer megismételjük.
Vékonyra nyújtjuk a tésztát, nagy, 12–14 cm átmérőjű köröket vágunk ki belőle. A körök felére ráhalmozzuk
a tölteléket, a másik felét visszahajtjuk rá, és körben alaposan összenyomkodjuk. A tetejüket megkenjük a felvert tojással. 200 fokra előmelegített sütőben
aranybarnára sütjük.
Töltelék
Közben elkészítjük a tölteléket: a bacont felaprózzuk, megpirítjuk, majd egy kisebb tálban összekeverjük a
burgonyával meg a krémsajttal, s ízlés szerint pici sóval és borssal ízesítjük.