A krumplit meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, majd krumplinyomóval áttörjük. A hagymát zsíron aranysárgára pirítjuk. Ráöntjük a tört krumplira és jól kikeverjük.
A lisztből a sóval és a vízzel tésztát gyúrunk. Két cipót készítünk belőle, és külön-külön kinyújtjuk körülbelül 1,5 mm vékonyra. Az egyik lapra, egymástól megfelelő távolságra a töltelékből kiskanállal halmokat rakunk, majd a másik kinyújtott tésztalappal letakarjuk. A tésztát a halmok között lenyomkodjuk. Derelyevágóval egyforma nagyságú háromszögekre vagy négyzetekre vágjuk.
Lobogó sós vízben kifőzzük, két adagban (pár perc alatt megfőnek)
Miután leszűrtük, tűzálló tálba szedjük és olvasztott zsírral vagy a szalonna kisült zsírjával meglocsoljuk.
Egy nagy serpenyőben felmelegítjük a tejföl felét, rászedjük a tésztát, összeforgatjuk. Rámorzsoljuk a juhtúrót, óvatosan átkeverjük vele. A sültszalonna-darabokat pedig a tetejére szórjuk. A maradék tejfölt külön kínáljuk mellé, hogy aki szaftosabban szeretné, keverhessen az adagjához.