Tészta
- A tojást a tejföllel elkeverjük. A lisztet összedolgozzuk a zsírral, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és meggyúrjuk a tésztát.
- A kétharmadát kinyújtjuk, 20 × 30 cm-es kivajazott-kilisztezett tepsibe tesszük, és a 140-150 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.
Töltelék
- A főtt burgonyát és a túrót áttörjük. A puha vajat simára kikeverjük, és a burgonyás túróhoz tesszük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját, a félbevágott és kikapart vaníliával elkevert cukrot, majd az egészet jól összekeverjük, és rákenjük az elősütött tésztalapra.
- Felverjük a tojásfehérjéket a kristálycukorral, azután a töltelékre egyenletesen elosztjuk. A maradék tésztából a lepény tetejére tésztarácsot készítünk, majd tojással bekenjük. Mérsékelt tűzön – 120-130 fokon – körülbelül
30 perc alatt készre sütjük.