Kukoricalisztes kenyér len- és szezámmaggal
A liszteket egy tálban összekeverem, a közepébe egy
mélyedést készítek, és belemorzsolom az élesztőt. Kevéske cukrot szórok rá, majd ráöntök egy deci langyos
vizet, és felfuttatom az élesztőt. A tál szélét megszórom
sóval. Összeállítom a tésztát, belegyúrom a sót, a magokat, végül egy evőkanál olajat löttyintek hozzá. Kidolgozom a kenyértésztát, s ha már szép fényes, megszórom liszttel. Meleg helyen félórát kelesztem. Ha megkelt, még egyszer dagasztom, majd másodszor is nagyjából félóráig hagyom kelni, s újra átdagasztom. Hosszúkás rudat formázok belőle, és a kiolajozott, ovális sütőformába teszem. A tetejét bevagdalom, és újra hagyom, hogy a kétszeresére keljen. Sütőbe teszem, és 250 fokon jó 45-50 percig sütöm.