Forrás: Pásztor Tünde

Kukoricamáléval rakott sonka

Kukoricamáléval rakott sonka

A tejet egy csipet sóval és az összezúzott fokhagymával feltesszük forrni. Amikor felforrt, beleszórjuk a kukoricadarát, és állandó keverés mellett lassú tűzön sűrűre főzzük. Félretesszük, és hagyjuk egy kicsit kihűlni. A sonkaszeleteket kevés forró olajon megforgatjuk, picit megpirítjuk. A marinált paprikát szűrőben lecsepegtetjük. Egy őzgerincformát kibélelünk fóliával, és belesimítunk egy réteg málét. Befedjük egy sor sonkával úgy, hogy a szeletek félig fedjék egymást. Megint egy réteg málé következik, majd egy sor paprika, utána egy sor málé és még egy réteg sonka. Végül az egészet befedjük a maradék kukoricamáléval. Betakarjuk a fóliával, és amikor
teljesen kihűlt, betesszük a hűtőbe dermedni. Így tudjuk majd szépen szeletelni. Friss zöldségekkel, salátaágyon tálaljuk.

kaloria 490 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.