Kukuca

Kukuca

Az élesztőből 1 kanál liszttel és 1 dl langyos tejjel kovászt készítünk. A lisztet beleöntjük egy tálba, elmorzsoljuk benne a zsírt vagy a margarint. Hozzáadjuk a sót, a cukrot meg az egyik tojást, és a maradék langyos tejjel bedagasztjuk. A tészta kissé kemény, jól formázható legyen.
Kétujjnyi vastag, 15-20 cm hosszú rudakat sodrunk belőle úgy, hogy az egyik végükön hagyunk egy kis gombócot. Úgy tekerjük fel, mint a csigát, végül a gombócot feligazítjuk a csiga tetejére. Ez lesz a „kukuca” feje.
A tojást felverjük a kanálnyi őrölt mákkal, és szépen lekenjük vele a csigákat. A fejére 2 szem borsból elkészítjük a szemét. Kivajazott tepsibe sorba rakjuk, és így hagyjuk 30 percig kelni. Előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. Tejjel vagy kakaóval kitűnő reggeli vagy vacsora.

kaloria 200 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink