Különleges bableves

Különleges bableves

A babot jeges vízben két napig hűtőbe téve áztatjuk. Két nap elteltével leszűrjük, megtisztítjuk a héjától. Egy nagy
fazékba tesszük, hozzáadjuk a babérlevelet, a meghámozott, egészben hagyott vöröshagymát és fokhagymát, a far-hátat meg a kolbász kétharmad részét. Megsózzuk, és puhulásig főzzük (kb. 40 perc). A maradék kolbászt apró, 2 mm-es kockákra vágjuk. Ha a bab megfőtt, leszűrjük, a felét félretesszük (válogassuk ki a szebb, ép szemeket, ezt adjuk majd betétnek), a másik felét a főzőlével leturmixoljuk. Őrölt borssal fűszerezzük, hozzáadjuk a balzsamecetet, szükség szerint sózzuk. A félretett babbal és a kolbászkockákkal tálaljuk.

kaloria 390 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink