Kunsági batyu

Kunsági batyu

Először elkészítjük a kovászt: az aludttej felét meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 dkg liszttel langyos helyen megkelesztjük. A tepertőt ledaráljuk. A megmaradt lisztet gyúródeszkán felhalmozzuk, közepébe mélyedést formálunk és beleütjük a tojásokat. Hozzáadunk 10 dkg zsírt, a tejfölt meg a kovászt, megsózzuk, a tésztát összegyúrjuk, és egy órát a hűtőben pihentetjük.
Közben a tepertőt összegyúrjuk a maradék zsírral, sóval és borssal ízesítjük, azután ezt is a hűtőbe tesszük. A tésztát téglalap alakúra kinyújtjuk, majd rásimítjuk a tepertőt. Összehajtogatjuk, aludttejjel áthúzzuk, és félórára a hűtőbe tesszük. Ezután ismét kinyújtjuk, hajtogatjuk, és aludttejjel ismét megkenjük. Végül 1 cm vastagra kinyújtjuk, négyzet alakúra vágjuk, mindegyikre szilvalekvárt rakunk, a szélüket tojással bekenjük. Batyuformára összehajtogatjuk, tepsire rakjuk, a tetejüket
aludttejjel áthúzzuk, és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

kaloria 480 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.