Délutáni traccsparti a lányokkal? Szülinap vagy névnap? Menő dolog saját sütésű édességgel betoppanni, de mindig van valaki, aki nem ehet mindenből. Minden probléma megoldható. Mutatunk három nagyon finom süteményt, egy gluténmenteset, egy vegánt (tehát tej- és tojásmenteset), valamint egy cukormenteset. Nem csak diétázóknak.

Mentes piték, hogy mindenki ehessen belőle

Három pitét és három tölteléket ajánlunk, természetesen – az igényektől függően – csereberélhetjük a tésztákat és a rakományokat. Mindegyik pitetészta csodálatosan ropogósra sül, és nagyon vonzóak a sok-sok gyümölcsöt tartalmazó töltelékek is.

Gluténmentes

Ötféle lisztet kevertünk össze a gluténmentes alaphoz, ha valamelyik nincs otthon, helyettesíthetjük a többivel, a viszonylag sok vaj és a tojássárgája úgyis össze fogja tartani a tésztát. Könnyen tejmentessé is tehetjük, ha vaj helyett tejmentes margarint, krémsajt és görög joghurt helyett ezek vegán helyettesítőit használjuk.

https://videkize.hu/recept/afonyas-citromos-kremsajtos-pite/

Vegán

A vegán süteményeknél a tejtermékek és a tojás helyettesítése okoz gondot. Szerencsére az erősen zsíros pitetészták remekül működnek tojás nélkül is, összetartja a lisztet a zsiradék, még akkor is, ha gluténmenteset használnánk. A töltelék pedig alapvetően sült gyümölcs (csak a karamellbe tettünk egy kevés margarint), tehát ezt nem kell külön „mentesíteni”.

https://videkize.hu/recept/vegan-almas-kortes-pite-sos-karamellel/

Cukormentes

A süteményekben a cukor helyettesítése talán még a legkönnyebb, hiszen nagyon sokféle cukorhelyettesítő áll rendelkezésre, köztük egészen jók is. De nélkülük is tudunk desszerteket készíteni. A szilvás piténk azért nagyszerű, mert a tésztát is és a tölteléket is csak gyümölcsökkel édesítjük, sem cukrot, sem cukorhelyettesítőt nem adunk hozzájuk.

https://videkize.hu/recept/cukormentes-szilvas-pite/

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.