Meghámozzuk a hagyma és az alma felét, cikkekre vágjuk. Összekeverjük a mézzel
A libát megmossuk, papírtörlővel megszárítjuk. A hasüregét bedörzsöljük durvára tört zöld borssal és a felaprított vagy elmorzsolt kakukkfű felével. Belerakjuk a mézes hagyma-alma keveréket. Sózni nem szabad! Átlátszó fóliába burkoljuk, és egy éjszakán át hagyjuk pácolódni a hűtőszekrényben.
Másnap kicsomagoljuk, átrakjuk egy nagy tepsire. Mellédobjuk a maradék, cikkekre vágott almát és hagymát, kívülről bedörzsöljük sóval, valamint zöld borssal és kakukkfűvel. Alufóliával letakarjuk, gondosan körbehajtogatjuk, hogy zárt burkot képezzen a liba körül. Nagyon alacsony hőfokon (120-130 fokon) több órán át sütjük.
Ha már megpuhult, levesszük róla az alufóliát, és magasabb hőfokra emelve a sütő hőmérsékletét, rápirítunk. Párolt vöröskáposztával és pirított burgonyával tálaljuk.