Forrás: Receptposta

László szelet

ELŐKÉSZÍTÉS: 70 perc – SÜTÉS: 10 perc/lap – Gőz felett összemelegítjük a 15 dkg cukrot a mézzel, a tojással, a tejjel és a zsírral. Összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával és a fahéjjal. Összegyúrjuk a langyosra hűlt mézes keverékkel. Kétfelé osztjuk, és tepsi hátán, sütőpapíron két nagy, vékony lapot sütünk belőle.

Utána piskótatésztát kavarunk 5 tojásból, 5 evőkanál lisztből és 5 evőkanál cukorból. Nagy tepsiben megsütjük, még forrón rákenjük a lekvárt, és azonnal felcsavarjuk, így hagyjuk kihűlni.

Csomómentesre keverjük a lisztet egy kis tejjel, majd állandó keverés mellett felforraljuk a többi tejjel és a kávéval, sűrűre főzzük. Habosra keverjük a puha vajat a porcukorral, majd összedolgozzuk a hidegre hűtött kávés krémmel.

Összeállítás: az egyik mézes lapra rákenjük a kávés krém felét. Ráfektetjük a felszeletelt lekváros piskótát, arra kenjük a krém második felét. Ráfektetjük a másik tésztalapot, gyengéden összenyomjuk. A fehérjékből a cukorral gőz felett habot verünk, ha kész, hozzákeverjük a vajat, rákenjük a süti tetejére. A kakaóport kis vízzel elkeverjük, pöttyöket csepegtetünk a hab tetejére, és fogpiszkálóval elhúzkodjuk két irányba. Hagyjuk pár órát puhulni, majd kockára vágva tálaljuk.

kaloria 320 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

18 személyre

Forrás: Receptposta

Ajánlataink