Lazacos tekercsek
A lisztet a tejjel és az ásványvízzel simára keverjük. A tojásokat csipet sóval felverjük, majd a tésztához adjuk. Hagyjuk egy kicsit pihenni, addig összeállítjuk a tölteléket.
Egy kisebb tálban habosra keverjük a krémsajtot, a
tejfölt, a tormát meg az apróra vágott snidlinget, sóval-borssal ízesítjük.
Felmelegítjük a vajat egy serpenyőben, és a tésztából
4 omlettet sütünk. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ezt követően
mind a négyet egyenletesen megkenjük a krémmel. Szétterítjük rajtuk a lazacszeleteket, szorosan feltekerjük. A tekercseket átlátszó fóliába csomagoljuk, a végüket összecsavarjuk, mint a szaloncukrot. 1-2 napra hűtőbe tesszük. A parti napján a tekercseket kicsomagoljuk, felszeleteljük, és egy fogpiszkálóval összetűzve tálaljuk.