1. Krém
Az első krémhez megmossuk és leszárítjuk a kaprot, majd deszkán finomra vágjuk. Összekeverjük a krémsajttal, és sóval, őrölt fekete borssal, egy csipetnyi citromhéjjal meg egy teáskanálnyi frissen facsart citromlével ízesítjük.
2. Krém
A második krémhez finomra vágjuk a petrezselyem zöldjét, majd kikavarjuk a túróval. Belereszeljük a sajtot. Összedolgozzuk a puha vajjal, ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.
3. Krém
A harmadik krémhez felaprítjuk a sonkát és a snidlinget. Lereszeljük a kemény tojásokat, majd mindezt elkeverjük a puha vajjal. Mustárral, sóval, fekete borssal fűszerezzük.
Összeállítás
Egy hosszúkás tálra lerakunk szorosan egymás mellé három kenyérszeletet. Vastagon megkenjük az első, kapros krémmel. Ráfektetjük a lazacszeleteket (egy keveset félreteszünk a díszítéshez). Rárakunk három szelet kenyeret, rásimítjuk a következő, sajtos réteget. Ismét kenyér következik, arra pedig a tojásos keverék. A tetejére kenyér jön. Tenyérrel óvatosan kicsit összenyomkodjuk. Kis sóval, borssal összekeverünk 10 dkg krémsajtot, megkenjük vele a sós torta tetejét. A félretett lazacszeletekből pici rózsákat tekerünk, ezekkel meg pár mozzarellagolyóval díszítjük a tetejét. Centi vastag szeletekre vágva kínáljuk újhagymával, retekkel.