Legényfogó mákos-diós lepény

Tészta

Kidolgozzuk a vajat, a porcukrot, a tojások sárgáját, utána beletesszük az összes többi összetevőt, kivéve a lekvárt, és jól összegyúrjuk. Nagy gáztepsibe nyomkodjuk (nem kell kikenni), elsimítjuk, és gazdagon megkenjük valamilyen finom lekvárral (jól illik hozzá a barack, a szilva, a meggy és a szeder).

Töltelék

Elkészítjük a kétféle tölteléket. Először habot verünk 5 tojásfehérjéből. Kettéosztjuk. Az egyik felébe beledolgozzuk a darált mákot, a porcukrot, a vaníliás cukrot és negyed citrom kifacsart levét, lereszelt héját. Utána ugyanezt megcsináljuk a darált dióval is. Mindkét töltelékhez hozzákeverünk fél-fél reszelt almát, ettől szaftosabb, könnyebb lesz. A lekvárral megkent tésztára csíkokban rákenjük. 170 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben sütjük (ha nincs légkeverésünk, akkor 185
fokos sütőbe tegyük). Ha kisült, hagyjuk a tepsiben kihűlni. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk. Kockára vagy hosszúkás szeletekre vágjuk.

kaloria 310 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink