Legénysült

Legénysült

A háromféle húsból nagy, nyitott szeleteket vágunk, kiklopfoljuk, bedörzsöljük sóval és borssal. A szalonnát ledaráljuk, összekeverjük a zúzott fokhagymával, és bekenjük vele az előkészített húsokat. A nagy szeleteket ezután egymásra helyezzük úgy, hogy alulra kerüljön a tarja, középre a bárány, a tetejére pedig a borjúhús. A húsokat ezután felgöngyöljük, és kötözőzsinórral szorosan áttekerjük. Így kívülre kerül a zsírszövetben gazdagabb tarja, de a sütőben majd kisül belőle a zsiradék.
A hústekercset ezután tepsibe helyezzük, meglocsoljuk
az olajjal, és mellé tesszük a vöröshagymát cikkekre
vágva. Letakarjuk fóliával, 40-50 percig pároljuk, azután levesszük a fóliát, és legalább még félórára visszatesszük a sütőbe, hogy a teteje is szépen megpiruljon.
Az elkészült húst kivesszük, a tepsit pedig a tűzhelyre
tesszük. A pecsenyeléhez hozzáadjuk a lisztet, jól megpirítjuk, majd felengedjük a levessel és a mártást kiforraljuk. A hús mellé, forrón tálaljuk. Zöldségköret vagy krumplipüré illik hozzá.

kaloria 570 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

10 személyre

Ajánlataink