Lencsefőzelék mustáros virslivel
Átválogatjuk, megmossuk a lencsét. Feltesszük főni anynyi
vízben, hogy jó háromujjnyi legyen felette. Mellérakjuk
a babérleveleket, az egészben hagyott vöröshagymát,
megsózzuk, és puhára főzzük. Kidobjuk mellőle az
ízesítőket. Elkészítjük a rántást: az olajon zsemleszínűre
futtatjuk a lisztet, fél percig összepirítjuk a zúzott fokhagymával, majd a végén a tűzről levéve belekeverjük az őrölt pirospaprikát. Ha már kicsit hűlt a főzelék, belekeverjük a rántást, majd a tűzre visszatéve jól kiforraljuk. Ízlés szerint ízesíthetjük még citromlével vagy mustárral.
Karikákra vágjuk a virsliket. Kevés zsiradékon félig megpirítjuk. Ha már kezd színe lenni, hozzátesszük a kétféle mustárt, és jól összesütjük.