Előkészítjük a zöldségeket. A leveszöldségeket (sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, zeller) meghámozzuk, felaprítjuk. A burgonyát is hámozzuk, kis kockákra vágjuk. A kelkáposztát felcsíkozzuk. A hagymákat meghámozzuk, a vöröshagymát finomra metéljük, a fokhagymát áttörjük.
Egy fazékban a zsíron megdinszteljük a vöröshagymát, majd a fokhagymával együtt is sütjük két-három percig. Ekkor hozzáadjuk az előkészített, feldarabolt zöldségeket (a kelkáposzta kivételével), beleszórjuk a lencsét, felöntjük az alaplével, és elkezdjük főzni. Közben ízesítjük sóval, borssal, fűszerezzük őrölt pirospaprikával, majoránnával, köménnyel. Ha már majdnem puhák a zöldségek, belerakjuk a kelkáposztát is. Pár perc múlva mehet bele a felkarikázott virsli is. Öt percig főzzük együtt. Közben habarást készítünk a lisztből és a tejfölből, és besűrítjük vele a levest.