Lenkenyér

Lenkenyér

Vigyázva összeturmixoljuk a száraz lenmagot – nem kell lisztfinomságúra. Egy tálba tesszük. A turmixgépbe ezután mehet a feldarabolt paradicsom, a zöld fűszer, a só, a fokhagyma, szükség szerint másfél dl vizet tehetünk bele. A két anyagot összeöntjük, és formázható, kemény tésztát
gyúrunk. Veknit formázunk belőle, és 6-7 milliméteres szeletekre vágjuk. A napra tesszük, vagy aszalóba 12
órára. Ezeknek híján légkeveréses sütőben, legfeljebb 50 fokon, résnyire nyitott sütőajtónál 12 óra alatt kiszárítjuk.
Akkor is fogyaszthatjuk, ha nem teljesen száraz. Eltenni azonban csak szárazon lehet; fémdobozban, papírzacskóban sokáig eláll.

kaloria 120 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink