Nagyobb csíkokra vágjuk a csirkemellet. Bedörzsöljük sóval, zúzott fokhagymával. A gyúródeszkára kiszórjuk a lenmagot. Ráfektetjük a kinyújtott tésztát, és nyújtófával nyújtunk még rajta, közben jó erősen nyomjuk is lefelé, hogy a lenmagszemek beleragadjanak. Felkockázzuk a tésztát. Minden csirkedarabot egyesével belebugyolálunk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A mártáshoz megmossuk a medvehagymát, összevágjuk, majd az olívaolajjal összeturmixoljuk. Felmelegítjük a vajat egy kis serpenyőben, kevergetve átforrósítjuk benne a lisztet. Rádobjuk a zúzott fokhagymát, zsemleszínűre pirítjuk. Felöntjük a tejszínnel, egy-két deci vízzel, és elkezdjük főzni, ha szükséges, kis vizet még adunk hozzá. Belekeverjük az olajjal pépesített medvehagymát, hozzáadjuk a reszelt parmezánt és füstölt sajtot, belemorzsoljuk a márványsajtot. Folyamatosan keverve, kis lángon addig főzzük, míg a sajtok el nem olvadnak (egy-két perc). Ha kész, megkóstoljuk, a szükséges mértékben sózzuk.