Előkészítés: 40 perc Kelesztés: 6 óra Sütés: 30 perc
Összekeverjük a liszteket a lenmaggal, az elmorzsolt élesztővel és a sóval. Hozzáadjuk a langyos vizet. Fakanállal összekeverjük. Sűrű nokedlitészta állagú lesz. Letakarjuk fóliával, és 5 órát hagyjuk állni szobahőmérsékleten.
Erősen lisztezett deszkára borítjuk a lágy tésztát, kicsit átgyúrjuk. Vastag téglalapot húzunk ki belőle kézzel, majd lazán felsodorjuk. Beletesszük egy papírral bélelt hosszúkás sütőformába. Letakarjuk, ismét kelesztjük egy órát.
A tetejét pici liszttel meghintjük, éles késsel bevágjuk. 230 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 10 perc múlva levesszük a hőfokot 200 fokra, és készre sütjük.