Lenmagos vekni

Előkészítés: 40 perc Kelesztés: 6 óra Sütés: 30 perc

Összekeverjük a liszteket a lenmaggal, az elmorzsolt élesztővel és a sóval. Hozzáadjuk a langyos vizet. Fakanállal összekeverjük. Sűrű nokedlitészta állagú lesz. Letakarjuk fóliával, és 5 órát hagyjuk állni szobahőmérsékleten.

Erősen lisztezett deszkára borítjuk a lágy tésztát, kicsit átgyúrjuk. Vastag téglalapot húzunk ki belőle kézzel, majd lazán felsodorjuk. Beletesszük egy papírral bélelt hosszúkás sütőformába. Letakarjuk, ismét kelesztjük egy órát.

A tetejét pici liszttel meghintjük, éles késsel bevágjuk. 230 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 10 perc múlva levesszük a hőfokot 200 fokra, és készre sütjük.

kaloria 150 CAL
ido 310 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.