Leopárd kalács

Megfuttatjuk az elmorzsolt élesztőt egy kis langyos, cukros tejben. Utána összedagasztjuk a liszttel, a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval, és körülbelül két deci langyos tejjel. Közepesen kemény tésztát kell kapnunk, ha szükséges, pici tejjel vagy liszttel korrigálhatjuk az állagát. Ha már fényes a tészta, beledagasztjuk a 6 dkg puha vajat is.

Hagyjuk kicsit kelni, majd három részre osztjuk, két kisebbre és egy nagyobbra.

A két kisebbik cipót megszínezzük kakaóporral: az egyiket kicsit világosabbra, a másikat sötétebbre. Mindkét kis tésztagombóchoz hozzágyúrunk egy-egy evőkanál vajat és annyi tejet, hogy ne változzék a tészta állaga a belegyúrt kakaóportól. Mindegyik gombócot 9 részre osztjuk. A középbarnából rudakat sodrunk, és becsomagoljuk először a sötétbarna, utána a fehér tésztába.

Papírral bélelt, hosszúkás formába fektetjük a rudakat. Letakarva kelesztjük. Végül lekenjük a tetejét felvert tojással, és nem túl forró, 160-170 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük.

kaloria 250 CAL
ido 180 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.