Belerakjuk egy fazékba a libának azokat a részeit, amelyeket nem sütünk meg (nyak, belsőségek). Öntünk rá annyi hideg vizet, amennyi bőségesen ellepi. Teszünk a vízbe fűszereket: kakukkfüvet, babérlevelet, beledobjuk a petrezselyem zöldjének a szárát, sózzuk. Fedő alatt kis lángon addig főzzük, míg az összes húsféle meg nem puhul.
Közben finomra vágunk két vöröshagymát, megfuttatjuk a libazsíron. A gyökérzöldségeket meghámozzuk, felkockázzuk. Rádobjuk a hagymás alapra. Elkezdjük dinsztelni. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát. Pár perc múlva felöntjük a libaleves átszűrt levével, beledobjuk a petrezselyemcsokrot, sózzuk, borsozzuk, és kis lángon addig főzzük, míg az összes zöldségféle roppanósra nem fő.
megfőtt húsféléket nagyon apróra vágjuk. Egy kisebb serpenyőben némi libazsíron halványbarnára sütjük a maradék, finomra vágott vöröshagymát. Meghintjük liszttel, rádobjuk a főtt húst, pici vizet adunk hozzá, és jó sűrű masszát forralunk belőle, közben sózzuk és borsozzuk. (Ízesíthetjük még egy kis petrezselyem zöldjével is.)
Levestésztát gyúrunk a 20 dkg lisztből és 2 tojásból. Vékonyra kinyújtjuk. Nagy téglalapokra vágjuk, megtöltjük a töltelékkel, félbehajtjuk, összenyomkodjuk, és sós, forró vízben pár perc alatt kifőzzük, ezt adjuk levesbetétként.