Meglangyosítjuk a tejet. Elkeverjük benne a cukrot, hozzáadjuk az elmorzsolt élesztőt, és hagyjuk felfutni.
Közben a tepertőt ledaráljuk. Hozzákeverjük a sót, a borsot.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, rátesszük a darált töpörtyűt, a felhabosodott élesztőt, az egész tojást, a két evőkanál tejfölt, és összegyúrjuk. A kész tésztát gombóccá formázzuk, letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Ha kész, akkor lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk. Megkenjük az olvasztott vajjal. Mindkét oldalról behajtjuk a tésztát középre. Az így kapott csíkot pedig szorosan felcsavarjuk (mint a bejglit). A tésztarúd két végét behajtjuk középre, és így ismét kinyújtjuk a tésztát, és szimplán meghajtogatjuk.
Letakarva hagyjuk kelni jó negyedórát a pulton. Ezt az utolsó műveletet még egyszer vagy kétszer megismételjük. Végül ujjnyi vastagra kinyújtjuk. A tészta tetejét éles késsel bevagdaljuk. Kis-közepes méretű szaggatóval kivágjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.
A pogácsák tetejét lekenjük felvert tojással, és 170 fokra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt megsütjük.