Linzertorta
A lisztből, cukorból, mandulából, fahéjból, szegfűszegből, a hideg vajból és egy tojásból omlós tésztát gyúrunk (ha nem akarna összeállni, akkor 1-2 evőkanál jéghideg
vizet adhatunk hozzá). A tésztát cipóvá formáljuk, fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percig pihentetjük a hűtőben.
A tészta háromnegyed részét két réteg fólia között kinyújtjuk, majd kibélelünk vele egy 26 cm átmérőjű, kizsírozott tortaformát úgy, hogy legyen 2-3 cm magas
oldalfala is. A lekvárt elkeverjük a pálinkával, és megkenjük vele a tortát. Kinyújtjuk a maradék tésztát, vékony csíkokra vágjuk, berácsozzuk vele a torta tetejét, a szélét jól lenyomkodjuk.
A maradék tojást elhabarjuk, és megkenjük vele a rácsot. A süteményt a forró sütő középső részében körülbelül 45 percig sütjük. A tálalás előtt porcukorral megszórjuk. A linzertorta másnap a legfinomabb.