Először a krémet készítjük el. Kevés hideg tejben csomómentesre keverjük a lisztet. A maradék tejet felrakjuk főni. Ha felforrt, folyamatos keverés közben hozzáöntjük a lisztes tejet, és sűrűre főzzük. Áttesszük egy tálba, a tetejét szorosan lefedjük átlátszó fóliával (így nem fog bőrösödni), és hagyjuk teljesen kihűlni.
A puha vajat kihabosítjuk a porcukorral. A kihűlt lisztes pépet kézi robotgéppel kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a porcukros vajat, és levegős, könnyű krémmé verjük. Betesszük a hűtőszekrénybe, amíg elkészítjük a tésztákat.
Megsütjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket az összes cukorral tejfölsűrűségű habbá verjük. A tojások sárgáját robotgéppel fellazítjuk, majd egy spatulával beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert habba. Továbbra is a spatulával dolgozva eloszlatjuk a tojáshabban a lisztet. Két 18 cm átmérőjű tortaforma aljába sütőpapírt terítünk. A két forma között egyenletesen elosztjuk a piskótamasszát. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Összeállítjuk a kakaós tésztát is. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a kakaóport, a porcukrot és a szódabikarbónát. Hozzáadjuk a zsírt, összemorzsoljuk. Beletesszük a tojássárgáját, és annyi tejet, hogy rugalmas, nem ragacsos, jól nyújtható tésztát kapjunk.
Sütőpapíron három, 20 cm átmérőjű kerek lapot nyújtunk belőle. A papírral együtt áthúzzuk a tepsire, és 180 fokos sütőben körülbelül tíz perc alatt megsütjük. Még melegen körbevágjuk a lapokat a 18 cm-es tortakarika körül (hidegen már törik a tészta). A levágott tésztarészeket megőrizzük. A lapokat hagyjuk teljesen kihűlni.
Összeállítás: egy tortakartonra teszünk egy pici krémet, rátesszük az egyik kakaós lapot. Ecsettel lekenjük a rummal. Rákenjük a krém ötödét. Erre jön az egyik piskóta, arra krém, kakaós lap, rum. Krém, ismét piskóta, krém. Az utolsó kakaós lapot is lekenjük rummal, és úgy tesszük a krémre, hogy a rummal kent része kerüljön alulra. A maradék krémmel bekenjük a torta oldalát és a tetejét.
A kakaós lapokról levágott széleket morzsává törjük, és „bepanírozzuk” vele a torta oldalát. A torta tetejét sűrűn kirajuk összevágott cukorszalmával. Tejszínhabból kis rózsákat nyomunk a tetejére, és pár szem cukrortojást nyomunk mindegyikbe.