Lúdláb pohárban

A LÚDLÁB TÉSZTÁJÁHOZ:

Gőz felett összeolvasztjuk a vajat a kakaóval és a cukorral. Hozzákeverjük a csipetnyi sót, beledolgozzuk az egész tojást. Végül eloszlatjuk benne a lisztet is. Kicsi, körülbelül 11×21 cm-es tepsit papírral kibélelünk, belesimítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük, ügyelünk rá, hogy ne száradjon ki. Ha kicsit hűlt, rácsra borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Közben elkészítjük a krémet.

KRÉM A LÚDLÁBHOZ:

Gőz felett megolvasztjuk a csokit 23 evőkanál tejszínnel. Hozzákeverjük a kakaóport is. A maradék tejszínből a teáskanálnyi porcukorral kemény habot verünk, nagyon lassan, folyamatos verés közben hozzácsurgatjuk az olvadt csokit, és egynemű krémet keverünk belőle. Végül eloszlatjuk benne a meggylikőrt is. Habzsákba töltjük. A kihűlt tésztát deszkára rakjuk, megszurkáljuk, meglocsoljuk a meggylikőrrel. Kockára vágjuk a süteményt, és beleszórjuk négy vagy hat pohár aljába. Mindegyikre nyomunk egy-egy adag csokis krémet. Végül a tetejét kandírozott cseresznyével, színes cukorkával díszítjük, és egy-egy ostyarudat szúrunk bele.

kaloria 390 CAL
ido 33 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.