Lúdláb torta

Beáztatjuk a leszűrt meggybefőttet a konyakba. A párizsi krémhez lassú tűzön, habverővel történő állandó keverés mellett felforraljuk a tejszínt a kétféle cukorral. Forrás után még legalább öt percig főzzük kicsi lángon (szálpróbáig). Utána hozzákeverjük a kakaót és a vajat is. Teljesen lehűtjük, majd egy napig a hűtőszekrény normál részében pihentetjük. Felhasználás előtt alaposan átkeverjük.

A piskótához elektromos habverővel kihabosítjuk a három egész tojást a cukorral, majd hozzászitáljuk a lisztet és a kakaót, fakanállal egyenletesen eloszlatjuk a cukros habban. Sütőpapírral kibélelünk egy 27-28 cm kerek formát, belesimítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 10 perc alatt megsütjük. Rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és hagyjuk kihűlni.

A hideg piskótát beletesszük egy 26 cm átmérőjű kerek, kapcsos formába (vagy tortagyűrűt állítunk köré). Kicsit meglocsoljuk azzal a konyakkal, amelyben a meggy ázott. Pár szem meggyet rakunk a piskótára. A krém kis részét félrerakjuk díszítésre, a többit rásimítjuk a meggyes piskótára.

A 15 dkg étcsokit felaprítjuk, gőz felett összeolvasztjuk 1,2 dl tejszínnel, és a krém tetejére öntjük. A félretett párizsi krémet lazítjuk egy deci tejszínből vert habbal. Habzsákba töltjük, és kis csillagrózsákat nyomunk belőle a torta tetejére, végül egy-egy konyakos meggyet ültetünk a krémvirágok közepébe.

kaloria 390 CAL
ido 1495 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.