Felforraljuk a tejet egy vastag talpú lábasban. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket három evőkanál cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük. A csendesen fővő tejbe diónyi galuskákat szaggatunk a cukros habból. Másfél percig főzzük, átfordítjuk a másik oldalukra, és ismét főzzük másfél percig. Szűrőkanállal átemeljük egy szűrőbe, és hagyjuk, hogy lecsöpögjenek. Utána átrakjuk egy másik tálba, a galuskákról lecsöpögött tejet átszűrjük, és visszaöntjük a lábasba a tejhez.
A tojássárgájákat a maradék cukorral fehéredésig keverjük. Hozzávegyítjük a vaníliaőrleményt, belekavarjuk a tejszínt. Vékony sugárban, folyamatos keverés közben hozzáöntjük az éppen csak fővő tejhez, és kevergetve összefőzzük. Kihűtjük, hideg helyen tároljuk.
Tálalás előtt kis tálkákba szedjük a vaníliás tejet, adagolunk rájuk habot, megszórjuk pirított mandulával.