Máglyarakás

Máglyarakás

Felkarikázzuk a szikkadt kifliket. Összekeverjük a tejet a tojások sárgájával, 10 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, és beleáztatjuk a felkarikázott péksüteményt.
Az almát megtisztítjuk, felszeleteljük, a mazsolával, kis cukorral és a fahéjjal megpároljuk. Vastagon kikenünk
vajjal egy tálat, beletesszük a kifli felét. Meglocsolgatjuk a híg lekvárral. Rátesszük az almát, meghintjük a durvára tört dióval, rátesszük a maradék kiflit. Meglocsoljuk a borral, és megint megpötyögtetjük a lekvárral. Tetejére morzsoljuk a maradék vajat. Közepesen meleg sütőben 25-30 percig sütjük. Utána a fehérjéket egy mércével ellátott pohárba öntjük, megmérjük a mennyiségét. Kimérünk ugyanannyi kristálycukrot. Kemény habot verünk a fehérjékből, közben folyamatosan adagoljuk hozzá a cukrot – addig verjük az elegyet, míg szép, fényes, kemény habot nem kapunk. A tészta tetejére simítjuk, és 180 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük. Nagy kockára vágva tálaljuk – langyosan a legfinomabb.

kaloria 850 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink