Először a puncsmártást készítjük el. Simára keverjük a cukrot a három tojássárgájával és a liszttel, majd vékony sugárban hozzáöntjük a vaníliával felforralt, de már kissé lehűlt tejet, aztán pici lángon folyamatos keverés mellett felforraljuk. Ha kicsit kihűlt, hozzákeverjük a rumot és a tejszínt, esetleg pár csepp ételfestékkel halvány rózsaszínre festhetjük.
A palacsintához habosra keverjük a puha vajat a tojássárgájákkal és a porcukorral, reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet és a tejszínt. Végül beledolgozzuk a fehérjékből vert habot. Vajat forrósítunk egy palacsintasütőben, és annyi masszát öntünk rá, hogy kisujjnyi vastag palacsintánk legyen. Rázogatva megsütjük az egyik oldalát, majd megvajazott, kerek tűzálló tálra csúsztatjuk úgy, hogy a megsült fele alul maradjon. A tetejét megszórjuk vaníliás cukorral, porcukorral elkevert darált dióval, pici reszelt citromhéjjal, és csöpögtetünk rá némi narancslekvárt is. Mindezt addig folytatjuk, míg van a palacsintatésztából. Az utolsó, hetedik palacsintát úgy rakjuk a toronyra, hogy felfelé nézzen a sült oldala.
Előmelegített, közepes hőfokú sütőben 8 percig sütjük, közben felmelegítjük a mártást. Vaníliás cukorral megszórjuk a palacsintát, cikkekre vágjuk, és a forró puncsmártással tálaljuk. A mártásba közvetlenül tálalás előtt kis kockákra vágott őszibarackbefőttet keverünk.