Piskóta
A hozzávalókból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, amit egy nagy, 30 × 40 cm-es tepsibe terítünk, és vékony lapot sütünk belőle. Ha kihűlt, 6 centi széles csíkokra felvágjuk.
Öntet
Összekeverjük a narancslikőrt a cukorral és 1,5 dl vízzel, felforraljuk, azután félretesszük hűlni.
Krém
A krémhez az egész tojásokat a porcukorral és az apróra tördelt csokoládéval gőz fölött habverővel 10-15 percig erőteljesen keverjük, amíg besűrűsödik, krémessé válik. Hozzáadjuk a darált mandulát, hagyjuk kihűlni, azután a vajjal habosra keverjük.
A piskótacsíkokat hosszában, egy sorban alufóliára sorakoztatjuk. Meglocsoljuk a sziruppal, megkenjük a krémmel, majd a fólia segítségével csigavonalban feltekerjük. Végül szorosan köré tekerjük a fóliát, és betesszük a hűtőbe dermedni.
Bevonó
Az étcsokoládét egy kis olajjal felolvasztjuk, bevonjuk vele a tortát. Marcipánfigurákkal díszíthetjük.