Forrás: Pásztor Tünde

Magyaros halkocsonya ecetes burgonyasalátával

Magyaros halkocsonya

A konyhakész halászléalapot a megtisztított, összevágott
vöröshagymával együtt feltesszük főni. A paprikából és
a paradicsomból egyet-egyet félreteszünk a díszítéshez,
a többit az alapléhez adjuk, azután pirospaprikával-sóval
ízesítve az egészet nagyon sűrűre főzzük. Amikor elkészült,
beletesszük az előre besózott halszeleteket is, de ezzel
már csak pár percig főzzük. A halszeleteket óvatosan
kivesszük, a levest pedig leszűrjük. (Nem passzírozzuk,
hogy ne legyen zavaros a hallé.) A halszeleteket elosztjuk
a tányérokban vagy mélyebb tálkákban, paprika- és paradicsomkarikákkal díszítjük. Rámerjük a hallevet, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük dermedni.

Ecetes burgonyasaláta

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, lehűtjük,
meghámozzuk és karikákra vágjuk. A megtisztított hagymát ugyancsak felkarikázzuk, azután a burgonyával rétegezve lerakjuk egy mély tálba.
Elkészítjük a salátalevet: 5-6 dl vízhez adunk ízlés szerint
sót, ecetet és cukrot. Babérlevéllel és borssal ízesítjük,
felforraljuk, majd ráöntjük a hagymás krumplira. Tálalás
előtt néhány órára vagy egy éjszakára hidegre tesszük,
hogy összeérjenek benne az ízek.

kaloria 520 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink