Forrás: Pásztor Tünde

Magyaros karfiolleves paprikás-vajas galuskával

A KARFIOLLEVESHEZ:

Meghámozzuk a gyökérzöldségeket,
apró kockára vágjuk. A vöröshagymát
szintén megtisztítjuk, felaprítjuk. Kevés
zsiradékra rátesszük a hagymát és az
összevágott zöldségeket, és elkezdjük
együtt párolni. Ha már félig megpuhult,
megszórjuk a finomra vágott petrezselyem
zöldjével és két evőkanál
liszttel. Egy percig kevergetve pirítjuk,
utána rászórjuk az őrölt pirospaprikát,
átkeverjük, és már öntjük is fel másfél
liternyi vízzel. Megsózzuk, és feltesszük
főni. Ha felforrt, hozzáadjuk az
apró rózsákra bontott karfiolt.

A GALUSKÁHOZ:

Amíg a leves újra felfő, elkészítjük a paprikás nokedlit. Összekeverjük a tojást az evőkanálnyi puha vajjal, egy kávéskanál őrölt pirospaprikával, csipetnyi sóval meg annyi liszttel, amennyit felvesz. Viszonylag kemény tésztát kell kapnunk. Apró darabkákra csipegetjük. Ha felforrt a leves, beleszórjuk, belefőzzük a tésztát.

kaloria 160 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.