Magyaros pizza Egérlyuk módra
A szokásos módon 33 centis átmérőjű pizzatésztát készítünk 40 dkg liszt, 2 dkg élesztő, víz és olívaolaj felhasználásával, pici sóval és cukorral. Vékonyra kinyújtjuk. (Avagy biztosra megyünk, és veszünk egy kész pizzaalapot.) Megkenjük a szósszal, bőven megszórjuk a több sajt keverékéből – például füstölt, mozzarella, parmezán – készült reszelékkel. Erre kerül a magyaros ragu, amihez kockákra vágjuk és olívaolajon megpirítjuk a bacon felét, majd ezen megdinszteljük a vékony karikákra vágott vöröshagymát. Sóval, majoránnával, bazsalikommal ízesítjük, majd elterítjük a sajtos tésztán. Megszórjuk csíkokra vágott fehér, piros és sárga kaliforniaipaprika-csíkokkal. Ráhalmozzuk a gombát is, amit előtte hagymával kevés olajon megdinsztelünk és sózunk. Erre kerülnek a nyers paradicsomszeletek. Az egészet füstölt parasztsonkából, házikolbászból meg olasz szalámiból vágott szeletekkel, valamint a maradék baconnal koronázzuk. Az ízkavalkádot fekete olívabogyóval meg pepperonival fokozzuk. Kb. negyed óráig süssük