Forrás: Pásztor Tünde

Májas gerslivel töltött kacsa

Háromszoros mennyiségű sós vízben megfőzzük az árpagyöngyöt. Megdinszteljük a finomra vágott hagymát a zsíron. Rátesszük a májat. Ha már összekapta a meleg a belsőség külsejét, akkor mehet hozzá a kisebb kockákra vágott aszalt barack és alma. Összesütjük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a megfőtt gerslit és a tojásokat, sóval, törött borssal és majoránnával ízesítjük.

Kívül-belül jól besózzuk a megmosott, leszárítgatott kacsát. A hasüregébe betöltjük a tölteléket. Kis tepsibe vagy kacsasütő edénybe tesszük a megtöltött szárnyast, és 120 fokos sütőben lefedve négy órán át sütjük. (Ha kevesebb időnk van, akkor 160 fokra előmelegített sütőben bő másfél óráig.)

Kacsamájjal töltött sült krumpli

Kacsamájas muffin fűszeres sajtkrémmel

kaloria 920 CAL
ido 305 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink