Majoránnás csirkemáj szalonnás batátával
A májról a fölösleges szöveteket és zsírt leszedjük, egyenlő darabokra vágjuk. A batátát megmossuk, megpucoljuk, majd félcentis kockákra daraboljuk. A hagymát csíkokra szeleteljük. A vajat és a zsírt közepes lángon felforrósítjuk egy nagy serpenyőben. Hozzáadjuk és megdinszteljük a hagymát. A hagymára rátesszük a májat, megszórjuk bőven morzsolt majoránnával, és megsütjük, vigyázva, hogy ne szárítsuk ki, és a közepe krémes maradjon.
Egy külön serpenyőben, kevés zsiradékon megpirítjuk
a kockákra vágott bacont. Hozzáadjuk a batátát, fél deci
vizet öntünk alá, és lefedve nagy lángon pároljuk, kevés
sót szórva rá. A batátát és a májat is kevergetjük néha
– persze fedővel lefedve készítjük. Mikor a máj már belül
sem nyers – egy májat kettévágva ellenőrizzük –, a batáta pedig kissé odapirult, akkor sózunk és borsozunk
kedvünk szerint, és már lehet is tálalni.