Makarónikoszorú
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A paradicsompürét összekeverjük a tojásokkal, a tejszínnel meg a reszelt sajt felével.
Sóval, borssal, egy gerezd áttört fokhagymával, finomra vágott póréhagymával és zöldfűszerekkel
ízesítjük. A sárgarépát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, az aszalt paradicsomot is felkockázzuk. Egy kivajazott formát kibélelünk a makaróni harmadrészével. Rátesszük a répakockákat, az olajbogyót meg a paradicsomdarabokat, és belenyomkodjuk az egész gombákat. Meglocsoljuk
a paradicsommártással, majd ráterítünk még egy réteg makarónit.
A spenótot egy evőkanálnyi vajon, egy gerezd fokhagymával ízesítve megfuttatjuk, ez lesz a tésztán a
következő réteg. Felöntjük a mártással, azután ráhalmozzuk a maradék makarónit. Erre apró kockákra vágott füstölt sonka kerül, végül a maradék mártás. Betesszük a sütőbe, és 120-130 fokon elkezdjük sütni. Amikor a tojás már összefogja a tésztát, feljebb vesszük a hőmérsékletet, és 160 fokon további 40-45 percig sütjük. Az elkészült tésztakoszorút a formából
egy tűzálló tálra tesszük. Tálalás előtt megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és megpirítjuk a tetejét.