Makói töltött palacsinta fehérboros hagymamártással
Egy fej finomra vágott vöröshagymát egy evőkanál olajon aranysárgára pirítunk. Rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk fűszerpaprikával. Kevergetve pirítjuk, majd amikor kezd zsírjára sülni, kevés vizet öntünk alá, és további öt percig pároljuk. Megszórjuk egy evőkanál liszttel, jól elkeverjük, és az egészet
összerotyogtatjuk. A palacsintákat megtöltjük a fűszeres darált hússal, összegöngyöljük és melegen tartjuk.
Egy másik edényben elkészítjük a hagymamártást: egy kevés olajon üvegesre pirítjuk a maradék két fej vöröshagymát. Megszórjuk egy evőkanál liszttel, elkeverjük, azután ráöntjük a tejszínt meg a fehérbort. Kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik, végül sóval és őrölt borssal ízesítjük. A töltött palacsintákat a hagymamártással meglocsolva tálaljuk.
Palacsintatészta
Először a palacsintatésztát készítjük el: egy tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a lisztet meg a sót, majd
habverővel kevergetve felhígítjuk a tejjel és ugyanannyi szódavízzel. A tésztából kiolajozott serpenyőben a szokásos módon vékony palacsintákat sütünk.