Mákos birsalmasajtos bejgli

  1. A töltelékhez kis darabokra vágjuk a birsalmasajtot. Felforraljuk a tejet, ráöntjük a cukorral és a mézzel elkevert darált mákra, majd ízesítjük a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral. Végül belekeverjük a birsalmasajtot is. Felhasználás előtt hidegre hűtjük.
  2. A tésztához egy kevés langyos tejet egy pohárba öntünk, hozzákeverünk egy kávéskanál porcukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és langyos helyen felfuttatjuk. Egy nagy tálban összemorzsoljuk a vajat a liszttel, majd hozzákeverjük a porcukrot meg a sót. Végül hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejet és a felfutott élesztőt, sima tésztává gyúrjuk. Cipóvá formázzuk, és fólia alatt 20-25 percig pihentetjük.
  3. Utána négy egyenlő részre osztjuk, gombócokat formázunk belőle. Egyesével téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a kiválasztott, hideg töltelékkel úgy, hogy körben 1,5 cm szabadon maradjon. A két rövidebb oldalt picit felhajtjuk, majd az egyik hosszanti oldalánál kezdve felcsavarjuk. Átrakjuk egy sütőpapírral kibélelt tepsire (az összeillesztés alulra kerül). Ugyanezt megcsináljuk a többi tésztával is. A tetejüket lekenjük tojássárgájával, és hűtőszekrényben pihentetjük 30-40 percig. Elővesszük, lekenjük a tojásfehérjével, és most már szobahőmérsékleten hagyjuk megszáradni rajta a bevonatot (20-30 perc). Villával megszurkáljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

A tészta mennyisége 4 rúdhoz. A töltelék 1 rúdhoz elegendő.

Finom kelt

Kukoricalisztes kelt prósza

kaloria 220 CAL
ido - perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.