- A tojások sárgáját habosra keverjük a puha vajjal, a sóval, a citromhéjjal és a cukorral. Beledolgozzuk a lisztet. Egy 22 cm átmérőjű kerek, kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, belenyomkodjuk a tészta kétharmadát. A maradékot betesszük a hűtőbe. Levágunk egy csík sütőpapírt, összehajtjuk, és kibéleljük vele a tortaforma oldalát. Nyolc deci tejjel sűrű vaníliás pudingot főzünk a két csomag vaníliás pudingporból. Belekeverjük a mákot és a porcukrot is. Habbá verjük a fehérjéket, óvatosan, hogy ne törjük meg, beledolgozzuk a mákos pudingba. Ráöntjük a tésztára, majd rászórjuk a leszűrt, összekockázott őszibarackot. A tetejére reszeljük a maradék tésztát, és 170 fokon körülbelül 70 percet sütjük. Ha kicsit hűlt, levesszük az oldalát, és átcsúsztatjuk egy rácsra. Csak akkor lehet szépen szeletelni, ha teljesen hidegre hűlt.
Hozzávalók
személyre