Forrás: Pásztor Tünde

Mákos-őszibarackos torta

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a puha vajjal, a sóval, a citromhéjjal és a cukorral. Beledolgozzuk a lisztet. Egy 22 cm átmérőjű kerek, kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, belenyomkodjuk a tészta kétharmadát. A maradékot betesszük a hűtőbe. Levágunk egy csík sütőpapírt, összehajtjuk, és kibéleljük vele a tortaforma oldalát. Nyolc deci tejjel sűrű vaníliás pudingot főzünk a két csomag vaníliás pudingporból. Belekeverjük a mákot és a porcukrot is. Habbá verjük a fehérjéket, óvatosan, hogy ne törjük meg, beledolgozzuk a mákos pudingba. Ráöntjük a tésztára, majd rászórjuk a leszűrt, összekockázott őszibarackot. A tetejére reszeljük a maradék tésztát, és 170 fokon körülbelül 70 percet sütjük. Ha kicsit hűlt, levesszük az oldalát, és átcsúsztatjuk egy rácsra. Csak akkor lehet szépen szeletelni, ha teljesen hidegre hűlt.

Lizi körtés tortája

Sütőtökös sajttorta

kaloria 260 CAL
ido 115 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink