Mákos és bazsalikomos ropogós sós rudak

A TÉSZTÁHOZ:

ELŐKÉSZÍTÉS: 40 perc – KELESZTÉS: 2 óra – SÜTÉS: 6-8 perc – Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, az egyik oldalára szórjuk a sót. Középen egy kis mélyedést vájunk bele. Ide morzsoljuk az élesztőt, rászórunk egy pici cukrot. Öntünk rá pár evőkanálnyi langyos tejet. Húzunk a tetejére lisztet, és hagyjuk felhabosodni legalább fél órát. Utána hozzáadjuk a többi cukrot, ráöntjük a maradék langyos tejet, az olívaolajat, és elkezdjük dagasztani. Szoros, kemény kelt tésztát dagasztunk, annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy gyúrható legyen a tészta. Cipót formázunk belőle, letakarjuk, és langyos helyen hagyjuk a duplájára kelni. Ha megkelt, kétfelé osztjuk. Az egyik felét finoman lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk, hosszú, vékony csíkokra vágjuk, amelyeket aztán rudakká sodrunk.

A FORMÁZÁSHOZ ÉS A SÜTÉSHEZ:

Egy nagy tepsibe sütőpapírt terítünk, lekenjük vékonyan olívaolajjal, rápakoljuk a rudakat. Lekenjük felülről olívaolajjal, és meghintjük egy kis mákkal. A tészta másik felét is nagyon vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük a pesztóval, az egyik felét ráhajtjuk a másikra. Ezt is vékony csíkokra vágjuk, a csíkokat pedig a hossztengelyük körül többször megcsavarjuk. Olajos sütőpapírral fedett tepsire rakjuk, felülről is lekenjük olívaolajjal. Végül mind a kétféle rudat meghintjük egy kis sóval is. Hagyjuk még kelni fél órát. Utána 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és pár perc alatt megsütjük.

kaloria 210 CAL
ido 170 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.